Take a walk without my shoes!

Igår var det ju Earth Hour och jag och Lillebror var duktiga och levde i mörker under hela två timmar till och med. Vi släckte lamporna tände värmeljus och satt och åt, det var så mysigt att vi inte ville tända igen. Haha! Så nu har jag gjort något bra i år i alla fall. Men varför sluta nu?! Det krävs så lite av en för att hjälpa många. Så därför har jag nu bestämt mig för att hoppa på nästa grej.

Den 8 april så håller TOMS i ett evenemang som heter One Day Without Shoes. TOMS är ett företag som säljer skor, och för varje par skor som dom säljer så ger dom ett par till ett barn som inte har några. One for One. Meningen med One Day Without Shoes är att väcka uppmärksamhet för ett problem som folk inte riktigt tar på allvar, vad ett par skor kan göra för ett barns liv. Det kanske inte verkar som ett så stort problem för oss som har fler skor i garderoben än vad vi kanske egentligen behöver (jag vet att jag är en av dom)! Men tänk er själva hur det skulle vara att inte äga ett par skor, att behöva gå barfota året runt. One Day Without Shoes är lite som uttrycket Take a walk in my shoes fast tvärtom, istället för att veta hur det känns att vara i deras skor får du känna på hur det är att inte ha skor.

Själv så vet jag att det är omöjligt för mig att gå barfota ute i april. Men det gör inget för TOMS har även tänkt på det. Så den 8 april så kommer jag att gå virtually barefoot! Som sagt det krävs så lite för att göra mycket. Gå in på TOMS hemsida för att läsa mer om One Day Without Shoes.




Fakta:

* I vissa u-land, måste barn gå flera mil för att komma till skolan, hämta rent vatten och söka medicinsk hjälp.
* Sår på fötterna kan leda till allvarliga infektioner.
* Ofta får barn inte gå i skolan om dom är barfota.
* I Etiopien lider cirka en miljon människor av Elefantiasis (Podoconiosis), en försvagande och vanställande sjukdom som orsakas av att gå barfota på vulkanisk mark.
* Elefantiasis (Podoconiosis) är 100% förebyggbar med enkel fothygien och att använda skor.


Kommentarer
Postat av: Cannibal Nurse

Egentlig så er dette det dummeste jeg har hørt om. Hva hjelper det at vi går barbeint en dag?

Burde heller lage noe annet vettig som å samle inn penger en dag elns.

2010-04-05 @ 21:07:35
URL: http://cannibalnurse.blogg.no/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0