Take a walk without my shoes!

Igår var det ju Earth Hour och jag och Lillebror var duktiga och levde i mörker under hela två timmar till och med. Vi släckte lamporna tände värmeljus och satt och åt, det var så mysigt att vi inte ville tända igen. Haha! Så nu har jag gjort något bra i år i alla fall. Men varför sluta nu?! Det krävs så lite av en för att hjälpa många. Så därför har jag nu bestämt mig för att hoppa på nästa grej.

Den 8 april så håller TOMS i ett evenemang som heter One Day Without Shoes. TOMS är ett företag som säljer skor, och för varje par skor som dom säljer så ger dom ett par till ett barn som inte har några. One for One. Meningen med One Day Without Shoes är att väcka uppmärksamhet för ett problem som folk inte riktigt tar på allvar, vad ett par skor kan göra för ett barns liv. Det kanske inte verkar som ett så stort problem för oss som har fler skor i garderoben än vad vi kanske egentligen behöver (jag vet att jag är en av dom)! Men tänk er själva hur det skulle vara att inte äga ett par skor, att behöva gå barfota året runt. One Day Without Shoes är lite som uttrycket Take a walk in my shoes fast tvärtom, istället för att veta hur det känns att vara i deras skor får du känna på hur det är att inte ha skor.

Själv så vet jag att det är omöjligt för mig att gå barfota ute i april. Men det gör inget för TOMS har även tänkt på det. Så den 8 april så kommer jag att gå virtually barefoot! Som sagt det krävs så lite för att göra mycket. Gå in på TOMS hemsida för att läsa mer om One Day Without Shoes.




Fakta:

* I vissa u-land, måste barn gå flera mil för att komma till skolan, hämta rent vatten och söka medicinsk hjälp.
* Sår på fötterna kan leda till allvarliga infektioner.
* Ofta får barn inte gå i skolan om dom är barfota.
* I Etiopien lider cirka en miljon människor av Elefantiasis (Podoconiosis), en försvagande och vanställande sjukdom som orsakas av att gå barfota på vulkanisk mark.
* Elefantiasis (Podoconiosis) är 100% förebyggbar med enkel fothygien och att använda skor.


Nelly

Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!


I miss you!

Musik kan verkligen få en i olika sinnesstämningar. Har suttit i en timma nu och lyssnat på låtar ur kategorin Snyft som jag har på datorn, och ni kan kanske förstå av titeln att det är lugna låtar. När jag sitter här och lyssnar på den ena lugna låten efter den andra och tittar på lite bilder jag har i datorn så blir jag lite sentimental. Jag kommer på mig själv med att sitta och sakna en massa personer. Speciellt dom här:

Memmlan som är i Australien!

Hanna som jag faktiskt ska träffa på lördag!

Marinda!

Peter!

Sarah!



Shoes of Prey

Det kanske inte kommer som en nyhet för er att jag älskar skor.

Min dröm vore att få designa en egen skokollektion Men tyvärr är jag kass på att göra skisser och sånt. Igår satt jag och surfade runt lite och hamnade på den här sidan Shoes of Prey, det är en sida där du kan designa dina egna skor och få dom handgjorda och hemskickade till dig. Åhh herregud det måste ju vara drömmen för många. Dock ligger priserna lite för högt för min budget men det är det kanske värt för ett par skor som man själv har designat.

Priset för ett par ballerinaskor är 180 dollar (ca 1328 kr), ett par högklackade skor med klackhöjd på 1½ inch (ca 4 cm) till 3½ inch (ca 9 cm)  är 230 dollar (ca 1696 kr) och priset för ett par skor med klackhöjd 4 till 4½ inch (10 till 11,5 cm) är 280 dollar (ca 2065 kr).

Även om man inte vill köpa några skor så är det väldigt roligt att gå in och designa och "leka" lite. Du kan även kolla på skor som andra redan gjort och beställt. Dom här skorna som Ann N har designat tycker jag är grymt snygga.


I <3 Shoes

Jag blev precis medlem på den här sidan. Man samlar poäng och får presentkort på skor. Kan det bli bättre?! Om du älskar skor så bli medlem!!!



Let's give it a go... again!

Som ni kanske har märkt så lade jag bloggen på hyllan ett tag för att jag kände att jag inte var motiverad till att skriva. Så det blev en liten paus för att motivationen skulle komma tillbaka and now I'm back.

Tänkte inte köra någon uppdatering om vad som hänt sen sist utan det får ni klara er utan. Just nu sitter jag hemma i sängen och surfar runt lite, just nu är det de enda jag orkar. Har nämligen åkt på en ordentlig förkylning som har gjort att jag knappt sovit någonting alls på tre dagar, så jag är helt slut. 

Var precis inne på Nellys hemsida och kollade ännu en gång om dom har fått in några fler Marble skor. Tyvärr så hade jag no luck. Fan vad jag vill ha dom här skorna!!! Dom är så grymt snygga att det är löjligt, me like <3


RSS 2.0